2.0: Bishop Takes Head Kick

Grandmaster Quan’s Grandmaster Challenge

Goal
Try and be the first player to achieve Grandmaster rank in chess and Grandmaster rank in the Martial Arts Tournament.

General Challenge Rules
The General Challenge Rules always apply. If applicable, exceptions will be noted below.

Specific Challenge Rules

  • Create 1 Young Adult Sim.
  • You may not add to the household.
  • You may restart this challenge fresh ONLY in the event an opponent is a shopkeeper, or some other circumstance breaks your Sim’s ability to advance in the tournament(s). Please be patient though and don’t jump the gun. Try and work out solutions before deciding to restart.
  • This challenge ends when your Sim has attained Grandmaster rank in chess and Grandmaster rank in the Martial Arts Tournament.

Scoring
Instead of listing finishing times in terms of weeks, days, hours and minutes, it would be simplest to boil everything down to minutes…

Time References:
One Day = 1440 minutes
One Week = 10080 minutes

Town Time — When you no longer need to play in your neighborhood, pause the game, mouse over the game clock and note the Week and Day. Then jot down the time of day also.

Vacation Time — When you no longer need to be on vacation, pause the game, mouse over the game clock and note the Day. Then jot down the time of day also.

Total — Everything needs to be converted to minutes (see above references). It’s not that difficult, but if you want to leave it to me, I totally understand. I’ll walk you through an example.

Example: You play in Riverview and finish on Week 2, Day 4, 11: 56 PM. You finished in Week 2 which means you have a full Week (10080 minutes) under your belt. You finished on Day 4 which translates to 3 full Days (4320 minutes). Finally, just figure the minutes for the time of your last day. So, it’s 23 Hours + 56 minutes (1436 minutes). So, the Town Time = 10080 + 4320 + 1436 = 15836 minutes.

And yes, I realize we all start a new file at 8 AM, but since everyone is in the same boat, there’s no sense in adding more work and have players subtract time too.

Okay, now let’s say it takes you 2 vacations to win the Martial Arts Tournament. Your first vacation is a full 6 days (you’re tossed back to town at midnight on Day 6) and your second vacation ends on Day 4, 2:46 PM. So, vacation #1 is 6 full Days (1440 X 6 = 8640 minutes). Vacation #2 involves 3 full Days (4320) plus the minutes for the time of your last day. 2:46 PM translates to 14 hours and 46 minutes = 886 minutes. Vacation #2 = 4320 + 886 = 5206 minutes. Now, add your two vacations together — 8640 + 5206 = 13846 minutes for Vacation Time.

Total for this example is Town Time (15836) + Vacation Time (13846) = 29682 minutes. I know, I know…it’s a lot of math. Like I said, I’m totally okay with you blowing off the computations and just posting all the info I need to figure it out myself.

Helpful Guide Articles
Chess Grand Master Guide
Martial Arts Master Lifetime Wish Walkthrough

Challenge Begins: January 24
Challenge Ends: February 13

Good luck! I think it’s only logical that you’ll get a kick out of this event.


Simmers!

If you’re interested in writing and/or reading sims stories, participating in fun competitions and events, joining a friendly and welcoming community, completing legacies and challenge and earning medals, or just having a great place to discuss Sims 2, Sims 3, or Sims 4, then there is a place for you at the

Boolprop.net Forums